Rižoto, jelo koje se najbrže sprema

Samo za vas i danas pripremamo nešto jednostavno, a u isto vreme vrlo ukusno. Rižoto je jelo koje vam neće oduzeti mnogo vremena, a uživaćete u svakom zalogaju.

Potrebno je:

150 gr praziluka

3 čena belog luka

500 gr šampinjona

250 gr basmati pirinča

2 kašičice suvog biljnog začina , so, malo šafrana a ako ga nemate može i kari začin po ukusu

150 gr rendanog parmezana

30 ml ulja

50 gr putera

mleveni biber

Praziluk iseckati na polukrugove i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati sitno seckani beli luk i još malo propržiti pre nego što dodate šampinjone. Nakon dodavanja šampinjona, začiniti suvim začinom i dinstajte dok tečnost ne ispari. Dodajte basmati pirinač koji ste predhodno skuvali, i sve zajedno kratko dinstati na tihoj vatri, otprilike 10 minuta.

Kada sud sa pirinčem sklonite sa vatre , dodajte u njega rendani parmezan i puter i dobro promešajte da se sve lepo sjedini.

Za rižoto uvek koristim basmati pirinač dugog zrna ( Benlian food) čija se zrna ne slepljuju i dovoljno je 15 minuta da pirinač bude skuvan.

  Dennera Ishq

Čitajte još

Rafting na Tari, avantura i izazov

Anita

Šešir, ukras ženske glave

Anita

Modni časopisi kroz istoriju

Anita

Leave a Comment