Lerd Hamilton, jahač na talasima

Današnje putovanje kroz sport počinjemo uz surfovanje na talasima. Govorićemo o jednom veoma posebnom muškarcu. Mislim da bi ovakvog jahača na talasima svaka žena poželela.

Ovaj plavokosi muškarac koji kroti talase rođen je 2. marta davne 1964. godine u San Francisku. Lerd je jedan od najboljih surfera svih vremena. Sa svojih sedam godina krenuo je na plivanje. Sa nepunih godinu dana Lerda ostavlja otac. Njegova majka se seli na Havaje sa njim.

Zatim 1967. godine Lerd upoznaje surfera Bila Hamiltona. Nešto kasnije se oženio sa Lerdovom majkom. Na žalost Bil je bio agresivne prirode što je imalo veliki uticaj na Lerda koji nije voleo da bude u centru pažnje.

Sa svojih šesnaest godina Lerd postaje model. Otkrio ga je jedan fotograf italijanskog magazina. Jedno vreme je radio i kao zidar.

Surfovanje je smatrao umetničkom formom, a ne takmičenjem za dobijanje nagrade. Plavokosi dečak sa svojih sedamnaest godina već je vladao talasima, tačnije surfovanjem. Bio je uspešan model.

Moramo priznati i ako ga je surfovanje zanimalo odbijao je da se takmiči i pojavljuje na takmičenjima. On je jedan od inovatora tow-in-swrfing (surfer koji savladava velike talase).

Foto: Wikipedia.org

Bio je ljubitelj eksperimentisanja sa opremom da osvoji velike i zahtevnije talase. Saznajemo i da je surfovao na velikim talasima visokim i do čak 21m brzinom od 80 km/h.

Snimljen je dokumentarac 2017. godine o njegovom životu i neverovatnom putu po kojim je surfovao. Osvajajući najteže, najveće, najrizičnije i veoma duge talase. Neustrašivi plavušan se uhvatio u koštac sa talasima u želji za pomeranjem granica za sportom i osećajem adrenalina u krvi.

Lerd je ambasador surfovanja i sportova na vodi. Zalaže se za žastitu životne sredine.

Sa svojom suprugom profesionalnom odbojkašicom, glumicom i manekenkom osmislio je novi fitness trening pod nazivom Extreme Performance Training. Njegova supruga i Lerd imaju troje divnih deteta,

Napisao je nekoliko knjiga. Sarađuje sa Men’s Journal, piše o sportu, wellnessu i prehrani.

Nadam se da ste uživali putujući po talasima i saznavajući nešto novo o ovom predivnom surferu.

Katarina Radičević

Čitajte još

Dušan Duda Ivković, odlazak velikana srpske i svetske košarke

Anita

Doping u sportu

Anita

Najčešće sportske povrede

Anita

Leave a Comment