Krem pita sa jabukama

Jesen nam donosi mnoštvo darova, mirisa i ukusa. Nezaobilazna poslastica ovog godišnjeg doba je upravo pita od jabuka. Sa Vama želim da podelim recept sa ovom voćkom čija se berba bliži, a neizostavni je deo moje kuhinje.

Za ovu poslasticu koja se zove „Kremasta pita od jabuka” potrebno je:

  • jedno pakovanje gotovih kora
  • jedan kg očišćenih i izrendanih jabuka
  • jedna kesica cimeta
  • 250 grama kristal šećera, ako su jabuke kiselije, a ako su slađe 200 grama
  • 100 grama potopljenog suvog grožđa u 150 ml tople vode
  • 250 ml ulja

Za krem od vanile potrebno je:

  • dva pudinga od vanile
  • jedan litar mleka
  • 7 kašika kristal šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 gr bele čokolade

Priprema:

U izrendane jabuke dodati kristal šećer, kesicu cimeta i oceđene grožđice.

Uzeti jedan list gotovih kora i svuda po njoj rasporediti dve supene kašike pripremljene mase. Urolati u rolnu i spustiti u zagrejano ulje i pržiti dok ne porumeni. Pržene rolne poredati na plato.

Kada se utroši sav materijal skuvati puding na uobičajeni način sa vanilin šećerom i belom čokoladom. Vruć vanilin krem preliti preko prženih rolnica od jabuka.

„Volio bih da mogu biti jesenji list, koji je gledao nebo i živeo. A kada je došlo vreme da ode, znao je da je život bio dar.” – Dodinsky

 Dennera Ishq

Čitajte još

Seoski turizam Srbije

Anita

Njeno veličanstvo bela košulja

Anita

Izrada nakita, hobi koji donosi novac

Anita

Leave a Comment