Kako napraviti savršene lokne

Lokne su uvek u modi, a kako do njih doći, na najlakši mogući način? Evo par saveta.

Ukoliko imate dužu kosu, odlično će vam poslužiti sledeća metoda. Nakon pranja, dok je još mokra, nanesite malo pene na nju (lokne će vam duže stojati i biće čvršće). Posušite i očešljajte kosu. Uzmite jednu pravougaonu maramu, ili neku traku, ja sam jednom čak koristila i pojas od badenmantila.

Kosu podelite na razdeljak pa prebacite maramu tako da ide preko glave od jednog do drugog uveta. Uzimajte pramen po pramen, krenite od napred ka pozadi, i obmotajte oko marame. Jedan pramen, jedan obmotaj oko marame, pa dodate novi pramen, pa obmotate zajedno sa prethodnim i tako dalje. Dodajete sve dok celu polovinu ne obmotate. To isto uradite i sa drugom stranom, a onda tako obmotanu kosu i maramu obavijte oko glave, kao turban (najudobnije je za spavanje). Ujutru samo skinite maramu, poprskajte lakom ako je potrebno i uživajte u svojim loknama.

Foto: Unsplash.com

Za kraću kosu, bob ili paž, preporučujem uvijanje onim gumenim crvićima. Ista procedura. Mokra kosa, pena, blago sušenje i četkanje. Onda uvijte pramenove željene debljine oko „crvića“.

Ove metode su bezbedne za vašu kosu, a lokne su zaista dobre. Da sam na vašem mestu, izbegavala bih pegle i figara, jer možda dobro prave lokne, ali užasno gore kosu.

Možete pokušati i one sitne lokne oko slamčica. Dobijate afro frizuru. Ali ne preporučujem ih osobama sa kratkom kosom. Što duža, to bolje. Ali treba imati živaca da to sve navijete.

Ja sam uvek za ove neinvazivne metode zato ih i delim sa vama.

Ivana Fenix

Čitajte još

Homeopatija, lečenje prirodnim putem

Anita

Psorijaza – kako je pobediti?

Anita

Kako prebroditi krizu srednjih godina

Anita

Leave a Comment