Bali, ,,Ostrvo Bogova”

Čuješ li taj plavi raj kako te doziva, njegov mir koji pluta? Pričam ti o ostrvu koje veoma često nazivaju „Ostrvo bogova“. Da li želiš da ti otkrijem njegove tajne i kažem ti gde se nalazi? Hajde! Spremi se za putovanje. Danas ćemo putovati slovima na sam obod Indijskog okeana u jugistočnoj Aziji jer se tamo nalazi naš mali tropski raj zvani Bali.

Bali je ostrvo prirodne lepote i prelepe tradicije. Zanimljivost tog ostrva je da su veoma religiozni. Njihovi životi su ispunjeni raznim ritualima koje rade svakog dana. Svaka kuća na ostrvu Bali ima svoj hram. Meštani ostrva su uvek raspoloženi.

Možda vas put nanese pa vam meštani pokažu na jugu ostrva predivnu Nusa Dua. Možda si čuo za nju? Da, to je plaža od belog peska i sa puno luksuznih hotela. Blizu Nusa Dua je i plaža Tanjung Benoa sa malim sitnim peskom i predivnim visokim palmama kao i velikim izborom sportova na vodi.

Otkrićemo ti tajnu gde se nalazi najlepše mesto za kupanje. To je plaža Sanun. Nema talasa i okružena je koralnim grebenima, zato je ronioci mnogo vole. Na zapadnoj strani ove divne obale nalazi se plaža Jimbaran. Mirna uvala u kojoj se nalaze sto najboljih hotela.

Foto: Unsplash.com

Ako si ljubitelj noćnog života verovatno ćeš želeti da posetiš Kutu, jer poseduje puno barova, klubova kao i restorana. Ostrvo bogova je malo mesto i jednostavno od njegove lepote nećete znati kada ste tako brzo stigli do mesta koje želite videti.

Bali ima puno ekskurzija koje ne bi trebalo da propustite. Tada možete videti i čuti predivne priče, kao na primer za hram koji je sagrađen u moru. Govorim o najpoznatijem hramu Tanah Lot. Sagrađen je od jednog komada stene. Priča se da je odatle najlepši zalazak na celom ostrvu.

Ne zaboravite da obiđete i pirinčana polja kao i aktivni vulkan koji se puši sa svih strana. Naravno, tu je i kupanje u termalnim izvorima Toya Devasya na jezeru Batur.

Usred džungle nalazi se mali grad po imenu Ubud. Poznat je po umetničkim ateljejima, galerijama, muzejima i slikarstvu.

Nadam se da ste uživali putujući sa nama i našim ,,letom” do Balija. Ostanite i dalje uz nas i saznajte puno toga zanimljivog o mestima za koja ste samo čuli.

Katarina Radičević

Čitajte još

Barselona, grad arhitekture i umetnosti

Anita

Kajgana s ementalerom

Anita

Pilates, vežbe duha i tela

Anita

Leave a Comment